Det lilla rummet

Litet sovrum

Visst är det ganska så härligt med ett sovrum med lite rymd och utrymme att röra sig i, det håller nog de flesta med om. Men faktum är ju att man inte alltid kan få precis som man vill. Det man däremot kan göra är att inreda ett litet rum så att det känns större.

Tipsen vi tänkte dela med oss av kommer mestadels från skonahem.com som delat med sig av ett antal tips på hur man kan få ett sovrum att verka större än det egentligen är.

Fondvägg

Att placera en fondvägg bakom sängen är ett klassiskt knep för att ge ett litet rum en känsla av att rummet är rymligare.

Vitt, vitt och åter vitt

Något som är välkänt är att ett ljust rum skapar en känsla av ett större rum. Så har du ett riktigt litet rum så är tipset att låta rummet ha så lite färger som möjligt.

Minimalistiskt

Inred sovrummet så nätt och enkelt som möjligt. Ta bort allt du inte inte behöver ha där inne.

Gardiner

Gardiner kan faktiskt påverka mer än man tror i ett rum. Det första du ska tänka på med gardinerna är att hänga dem så högt upp mot taket som möjligt. Då får du större rymd. Att inreda ett rum kräver förstås en röd tråd även om det är ett litet rum. Färgerna ska harmonisera och ge det intryck man eftersöker. För gardintips så kan du ta en titt på, eller kontakta alltisolskydd.se som innehar expertis på området.

Smart förvaring

I ett litet rum så gäller det att vara smart när det gäller förvaringen. Ibland kan det vara en fördel ha förvaringen i något annat rum. Annars så är det att rekommendera att du i största mån försöker dölja förvaringen. Exempelvis kan du skaffa ett ljust draperi i taket och försöka placera så mycket som möjligt bakom detta.

Symmetri

Som vi nämnde tidigare så måste det finnas en röd tråd när man inreder rummet. Genom att inreda rummet symmetriskt så får rummet ett mindre rörigt intryck och det ger en känsla av mer plats.