Inredningstips

En av de smartaste inredningssätten är att kombinera design med smart funktion. Då kommer den att användas längre och samtidigt vara mer till användning.

Mattor

Först en oväntad designdetalj på den här listan. Mattor känns som ganska funktionslösa förutom att se fin ut på golvet och hålla tårna varma. Men det är trots allt en funktion. Mattor kan man överlappa för att gömma en fult golv men inte har råd eller ork att lägga nytt.

Mattor är också väldigt bra för att dämpa ljud. Har man högt till tak eller ett stor rum så fungerar mattor, och för den delen gardiner, som ljuddämpare.

För att en matta ska ha ett långt och fint liv ska man köpa kvalité och inte gå efter det billigaste. Billigare mattor har en tendens att släppa trådar. De kan också dra åt sig dammet, som sedan kan vara nästintill omöjligt att dammsuga bort.

Det finns också ett företag som heter Creative Carpets där man kan skapa sina egna mattryck. Man väljer om man vill ha en velour eller saxony-matta. Velourmattan är som sammet medan en matta av saxony lämpar sig bättre till större former och heltäckningsmattor. Du väljer själv vilken bild som ska användas och behöver bara vänta tre veckor innan din specialsydda matta levereras.

Gömd förvaring

En av de bästa inredningssakerna man kan köpa är dem som ser väldigt fina ut men också har en ”dold” gömma där man kan förvara saker. En sådan kan vara en fotpall. Man kan kombinera den med fåtöljen eller soffan och i den kan man förvara en extra filt eller kanske tevedosorna.

Det kan också vara smart att vända dolda ytor för att förvara saker på. En tavellist kan exempelvis stå längst golvet för att förvara tavlor som ännu inte kommit upp på väggarna. Bakom soffan kan man också ställa in möbler eller backar där man lägger saker som inte har en naturlig plats i hemmet.