Att inreda med en liten budget

Alla som har haft erfarenhet med att inreda ett helt nytt hus/lägenhet, eller bara ett nytt rum för den delen, vet säkert hur lätt man kan spendera massor med pengar på detta. Men ska man tackla ett inredningsprojekt på en mindre budget gäller det att planera noga och hitta lite kreativa lösningar.

Gör så mycket om möjligt själv

Det finns mycket man kan leja bort om man så önskar. Man kan till exempel hyra en målare för att måla eller tapetsera om alla rum, men det säger ju sig själv att sådant blir billigare när man gör det själv istället. Samma sak gäller att till exempel klä om möbler; kan man bara läsa på sig lite om hur man gör det och hitta någon som förklarar processen steg för steg är det ofta värt att testa.

Satsa på en neutral bas

Köper man lite billigare och enklare stora saker kan man ofta förändra och förhöja ett rum med detaljerna istället. På så sätt lägger man inte ner mängder med pengar på lyxiga möbler eller liknande, och inredningsdetaljerna som sedan sätter pricken över i:et kommer heller inte behöva kosta skjortan.

Leta rabatter och reor

Oavsett tiden på året finns det alltid någon som har en pågående rabatt, kampanj eller rea. Det gäller bara att hitta dem. På nätet kan man snabbt och enkelt söka sådana saker med hjälp av sajter som Rabatterat. Har man tur kan man spara in en hel del pengar utan att behöva offra kvaliteten på inredningen.

Inred med växter

Det finns mängder av växter som förhöjer inredningen i ett rum som man ändå kan få för en billig slant. Titta runt på sajter som Plantagen och bläddra bland alla vackra blommor och gröna växter. Och det kommer ju inte bara se snyggare ut hemma då utan även bli en fräschare och trevligare luft där.