Hyra eller köpa lägenhet

Står du i läget där du ska välja om du ska hyra eller köpa lägenhet? Båda är i sig goda alternativ till boende för dig, det ena utesluter inte det andra. Mycket kan vara en fråga om hur man står ekonomiskt. Ställer banken upp med lån för att köpa en lägenhet eller får man ett nej så är det hyreslägenhet som gäller.

Köpa lägenhet

Det kan innebära en större frihet att köpa sin gena lägenhet. Det kan också vara en bra investering om då de flesta lägenheterna inte sjunker i pris utan snarare tvärtom ökar. Men, ingenting är säkert utan det kan bli en hål i den bostadsbubbla det brukar pratas om. Det finns saker som är bra att veta som bostadsrättslagen bland annat. Vilket ansvar har man som ägare av en bostadsrätt. Vad får man och får man inte göra i och med sin bostad. Genom den bostadsrättsförening som du blir medlem i som ägare av en lägenhet så har du möjlighet att påverka i den föreningen du är medlem i.

Hyra lägenhet

Att hyra lägenhet innebär också ett ansvar om än inte lika som när man äger sin lägenhet. Det är fastighetsägaren som äger din lägenhet och hyr ut den till dig. Om något går sönder som kyl eller frys så blir det den som äger fastigheten som får ordna fram nytt till din lägenhet. Du betala din hyra månadsvis om inget annat kommit överens om. Du möblerar upp och inreder din lägenhet precis som du vill. Skulle du vilja renovera så är det upp till hyresvärden om detta ska göras. Visst finns det många fördelar att bo i en hyresrätt och det är många som väljer det alternativet.