Inreda badrummet i mer personlig stil

sh_bathroom_floor_modern_228786157

Man kan ju lätt säga att det finns konventioner praktiskt taget var och en följer för många rum i huset. I köket förväntas vi kunna förvara och laga mat, i sovrummet ska det finnas en säng och i vardagsrummet ska man ha en bekväm plats att sitta på. Men det finns nog inget rum som är så fylld av konventioner som just badrummet. Det vi förväntar oss hitta där tar ofta upp allt utrymme som finns tillgängligt. Ibland kan det kännas som om dessa konventioner och måsten hämmar vår förmåga att skapa en intressant och personlig inredning.

Stunder som dessa är det svårt att välja ut något som man själv tycker passar. Men många gånger kan man faktiskt skapa något annorlunda i hur man kombinerar former, stilar och detaljer. Grunden för badrummet är ju många gånger kaklet, och det är lätt hänt att man faller tillbaka på ett simpelt vitt kakel. Kanske med någon liten färgklick och mönster. Men det finns finns inte bara vitt, och inte heller behöver det vara specifikt kakel man lägger. Det finns även många stenvarianter som lämpar sig mycket bra i badrummet. Tvättstället är en också en av de delarna som många inte lägger mycket tanke på.

Man vet hur ett tvättställ ”ska” se ut och skaffar en som överensstämmer med dessa förväntningar. Det finns dock en hel del intressanta designer som man annars kan överväga för att skapa något mer unikt. En stor skillnad som delar upp badrum landet över i olika fack är såklart dusch eller badkar. Detta får ju lämnas upp till var och en att bestämma.

Det finns fördelar och nackdelar med båda, men vet man med sig att man föredrar den ena över den andra är det lika bra att gå på det. Är det dock frågan om utrymme så kommer ju duschen att vinna.