Öka mysfaktorn hemma

burning-candles

Det finns mycket du kan göra själv för att få det fint i ditt hem, utan att det behöver kosta en massa pengar. Titta gärna hur det ser ut hos dem som du tycker har det trevligt, sen anpassar du efter vad du själv tycker om. Här är några tips på vad du kan göra.

Byt gardiner och dukar

Variera dina gardinuppsättningar. Förutom speciella juldukar och gardiner är det trevligt att även under andra tider någon gång ibland ändra utseende på hemmet. Om det känns för jobbigt eller dyrt så gör det åtminstone i ett rum, kanske köket eller vardagsrummet?

Levande ljus

Finns det något som så enkelt ger en mysig stämning än levande ljus? Det här är antagligen något som sitter djupt in i våra gener: att eld betyder värme, trivsel och överlevnad. Så bejaka din grottmänniska och ge dig själv en eller flera kvällar i veckan när du frossar i ljus. Det är kanske inga enorma mängder, men du sparar dessutom in på både värme och elräkning under tiden.

Stearinljus är ett bra komplement till braskaminen och lågan ger ett varm och rogivande ljus. Det finns ett brett utbud av traditionella belysningskällor och allt du behöver för att göra hemmet till en mysigare och mer levande miljö: exklusiva doftljus, lyktor, ljusstakar, spisar mm..

Tänk på säkerheten, det är viktigt att inte ställa ljusen för nära varandra och att aldrig glömma ljusen tända när du lämnar rummet.

Varma tofflor

Värm dina kalla fötter med ett par Sleepo tofflor i varmaste dun.

Nytt nattlinne

Sov som en prinsessa i ett nytt, mjukt nattlinne.

Inred med växter

Att skapa gröna rum är ett trevligt sätt att göra fint hemma. Dagens öppna planlösningar kan ibland kännas ödsliga, men med några växter kan du avgränsa rummet och få en helt annan trivsel. Förutom att du får en mer levande miljö ger växterna ett bättre klimat genom att ta upp koldioxid och skapa mer syre i hemmet.