Sätt att göra inredningen mer levande

En levande inredning kan betyda lite olika saker. Antingen kan man se det som ett sätt att bara göra inredningen mer intresserande och dynamisk, men det kan också vara ett sätt att föra in mer känslan av liv och rörelse i rummet. Här tittar vi kort på några olika sätt du kan åstadkomma en eller annan form av levande inredningar.

Självklart med växter

Växter av alla sorter är nog det första många tänker på. Och det är ett enkelt men också väldigt effektivt sätt att bokstavligen få in mer liv i inredningen. Men tänk gärna lite utanför de mest traditionella alternativen, som ett par blomkrukor på fönsterbrädan och liknande. Ta tillfället att skaffa en riktigt stor krukväxt, som ett litet träd och ställ ned på golvet eller häng upp blomkrukor från taket eller på väggen och fyll dem med härligt böljande växtlighet.

Liv och rörelse med akvarium

Rörelse är alltid något som vi reagerar på och får ofta rummet att kännas annorlunda än när allt står helt still. Ett sätt att göra detta som kan vara av intresse för somliga är att skaffa ett akvarium full med fisk eller annat undervattensliv. Och medan det finns riktigt gigantiska akvarium kan du även hitta betydligt mindre varianter som fortfarande kan ge fin effekt. Speciellt om rummet också är ganska litet.

Mer naturmaterial

Ett annat sätt att ge känslan av liv är att i större utsträckning fylla rummet med material som finns ute i naturen och faktiskt ser ut som det också. En trästol som målas en annan färg än sin naturliga känns nästan omedelbart mindre naturlig. Så låt trädetaljerna ta större plats och variera gärna även med ett eller annat i sten. Ju mer naturtroget det ser ut att vara desto mer levande kommer också inredningen börja kännas.