Virkad inredning

virkade glögghållare

När hösten och vintern kommer blir alltid handarbete som stickning och virkning en populär sysselsättning. Vi vill ju ha något att göra under höst- och vinterkvällarna, och är det dessutom kreativt och skapande istället för bara tidsfördriv så är det ju utmärkt. Stickning och virkning hamnar helt klart i denna kategori.

Inspiration

Det vanliga problemet finns dock kvar sen förra året. Vad skall man skapa? Barnen har sockor redan, likaså barnbarnen. Tröjor och mössor har blivit testade. Halsdukar har du redan för många. Det är då du skall ta en titt på en av de mest intressanta handarbetstrenderna, nämligen inredning. Här skall vi ta upp virkad och stickad inredning, för både stora och små projekt. Alla tips på virkad inredning kommer från Woolspire, så vill ni ha ännu fler tips och tricks för virkning så hittar ni enkelt fler där. Där finns en uppsjö mönster och inspirationsartiklar, och hittar ni inte det ni söker på svenska sidan så finns det ännu mer på deras danska eller norska sida.

Småfint: Virkade muggvärmare runt glöggmuggen som är behagliga för fingrarna.

Större virkade inredningsprojekt

Virkat sängtäcke, pläd eller sängöverkast. Detta är ett litet större projekt som passar den som virkat lite mer. Välj mellan att skapa ett helt överkast, eller bara en pläd att ha i fotändan. Matcha med kuddfodral i samma mönster och färg för en komplett detalj i sovrumsinredningen. Vita sirliga mönster eller pompöst i färg, du väljer.

Virkade lampskärmar: Det finns en del tips på virkade lampskärmar i olika mönster. Dessa gör sig bäst i vitt. Kom dock ihåg brandsäkerheten.

Virkade bordsdukar: Virkade bordsdukar i vitt gör sig utmärkt på runda eller kvadratiska bord, speciellt på små bord i rum där du tar det lugnt, i vardagsrum och sovrum.

Mindre virkade inredningsprojekt

Virkat mobilskal: En trend som exploderat på senare år och lockat även unga till att handarbeta. Virka dina egna mobilskal snabbt i olika färger, alla med egna personliga stilar. Ett virkat mobilskal är även en perfekt gåva till tonåringen om denne inte är intresserad av att virka själv förstås.

Virkade mugghållare: Som du såg på bilden ovanför är enkla och snabba att virka, och ger en personlig prägel på din glöggbjudning samtidigt som du slipper bränna fingrarna. En kul detalj som höjer helhetsintrycket helt enkelt.

Virkade mjukisdjur: Den virkade rosa elefanten är mycket populär. Även små hundar och nallar uppskattas av virkare som vill ha utmaningar och av barnen som sedan får leka med dem. De funkar även som en trevlig inredningsdetalj. Visste du till exempel att det finns ett mönster för en virkad luftballong med en virkad gris och kanin som passagerare? Klicka runt på Woolspire så hittar du den.

Virkade grytlappar: Klassikern. En grytlapp är ofta en av de första sakerna man lär sig virka, men är även en ypperlig, personlig detalj i köksinredningen. Gör en i ett mönster som matchar köksskåpen, eller i en färg som matchar köksmattan och häng den synligt kanske?

Hoppas du hittade tips på virkad inredning som räddar dina höstkvällar och ger glädje både för dig och betraktaren under många år framöver.